Turntablism Cursussen Optredens Boekingen Nieuwtjes Filmpjes Muziek Foto's Email Linx P.S.
Knoppenbalk

Cursussen.

Waar de hiphop cultuur terug in de tijd erg bijzonder was, is het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Kijk maar in de lijsten de hits van Eminem, Dr Dre en Nas vliegen ons om de oren. Ook onze eigen mensen kunnen er wat van. De Osdorp Posse al 15 jaar de pioniers van de nederhop en niet te vergeten Opgezwolle zijn de laatste tijd de meest groeiende hiphop act van ons land.

Maar waar komt het vandaan? Wat zette mensen ertoe aan om te gaan rappen? Simpel het was de DJ die op blockparty’s mensen ertoe aan zette om de microfoon op te pakken.

Hij zorgde er ook voor dat de draaitafel meer dan een afspeel apparaat is. Dingen als cuttin' en scratching werden de normaalste zaak van de wereld. En daar was turntablism geboren.

Hoe de geschiedenis precies in zijn werking ging leert de docent je graag in de workshop.

Ook gaat de docent graag samen met je het universum in dat turntablism heet. Hij laat je zien wat het inhoud waar hij ook op zijn beurt een paar deelnemers de gelegenheid geeft om te ondervinden wat het inhoud om een beat erin te mixen en te scratchen.

Kortom een les van begin van de hiphop cultuur tot vandaag de dag met daarin de dj er extra uitgelicht omdat daar de routes liggen.

Beginners lessen:

Altijd al zitten kwijlen bij mensen die de draaitafel hanteerde maar je wist niet hoe jij dat ook zou kunnen? Maar je wilt het wel een keer proberen, dan is nu je kans! Deze lessen geven je de mogelijkheid om samen met de docent de draaitafel en ander apparatuur wat daar bijkomt kijken te ontdekken.

Dingen als hoe ga ik met de apparatuur om en ze zelf te bedienen komen allemaal voor in deze workshops.

Beatmixen:

Alles wat de gevorderde dj wilt is dat zijn plaat goed in de mix ligt. Daar gaat deze workshop dan ook over.

Dingen als voorluisteren van de volgende plaat, pitching en mixen gaan allemaal voorbij komen. Ook leer je hier de babyscratch. Daarom zijn deze lessen ook wel de gevorderde lessen.

Turntablism:

Houd het voor jou niet op bij de Babyscratch? Dan zit je goed! Alles wat in de draaitafel zit wordt tijdens deze workshop eruit gehaald. Scratchen en beatjuggling komen voorbij maar ook dingen als; hoe bereid ik me voor op een battle.

Als je klaar bent met deze workshop dan ben jij in het bezit van de basis van turntablism en heb je een ware battle gemaakt.

Voor vragen over bijv. tijden, mogelijkheden en kosten kun je natuurlijk terecht bij ons via de mail;
info@serumsounds.nl