Turntablism Cursussen Optredens Boekingen Nieuwtjes Filmpjes Muziek Foto's Email Linx P.S.
Knoppenbalk

Serum was in zijn jonge jaren al bezig met muziek. Hij tapete toen cassettes helemaal vol met nummers die hij op de radio hoorde zo strak mogelijk weg. Eigenlijk was toen zijn dj-avontuur al begonnen maar dat wist hij zelf nog niet. Jaren later op zijn 11de kreeg hij van een vriend (Steno) zijn eerste echte hiphop tape, het was van de Osdorp Posse. Meteen was Serum helemaal weggeblazen! Die sound, die rebelse teksten en dat gevoel wat hiphop heeft!

Na veel hiphop te hebben ontdekt samen met Steno, schreef Serum (toen 14) zijn eerste tekst. Toen hij die aan Steno liet lezen ging ook hij aan de slag, samen op instrumentale nummers schrijven en rappen. De toon was gezet maar er miste iets …… Beats! Op het juiste moment kwam daar de Melomaan de hoek om zetten. Na een paar keer gerepeteerd te hebben bij de Melomaan thuis en met de neuzen dezelfde kant op werd Swift opgericht. De eerste demo heeft niet lang op zich laten wachten. Trots als een pauw werd deze rond gedeeld. De tweede demo was in de maak maar Serum kreeg toch wel in de gaten dat de mic niet helemaal voor hem was weggelegd. Toch gaf hij niet op. Op een bewuste avond zag hij een optreden van RUN DMC op tv en wat Jam Master J deed…. Er was maar één gedachte bij Serum: DAT WIL IK OOK! Hij kocht zijn eerste turntable en mixer en ging aan de slag. De tweede demo had nog geen scratches maar wel nog steeds raps van Serum. Van die tweede demo ging er een kopietje naar het legendarische label Djax. Miss Djax zag wel wat in Swift en bood hen een contract voor de verzamelaar, De Posse deel 5. Vanuit de Posse deel 5 leerde Swift de groepen 8 MM en Dwaalspoor kennen. Samen met die bewuste groepen hebben zij rond getoerd en veel optredens gegeven. Tijdens die tour ging Serum echt letterlijk en figuurlijk achter zijn turntables staan. Toen hij een jaar of 18 was en zijn eerste battle setje had gecomponeerd deed hij mee met de DMC. Daar leerde hij veel turntablists kennen en die tijd was te gek. Elk jaar deed Serum mee aan battles en leerde veel en won tevens ook prijzen. In het jaar 2003 maakte De Melomaan in samenwerking met de rest van Swift, een solo plaat “Melomaanzaad”.

 Beschrijving van melomaanzaad.jpg

Serum deed de scratches en Steno het artwork. Na weer wat zalen gerockt te hebben gingen ze weer de studio in.

Beschrijving van chronischziek.jpg

Vlak voor het uitbrengen van het album “Chronisch Ziek” van Swift kwam Serum in contact met Westfront. Een boom bap ouwe school groep uit Amsterdam en vanaf die tijd ging Serum ook voor hen scratches verzorgen. Toch was dit niet allemaal genoeg voor Serum en ging hij aan de slag voor een solo album.
Hij trommelde verschillende beat creators en rappers bij elkaar en naar een paar jaar hard te hebben gewerkt was hij daar het debuut: Uit de klei getrokken!

Voorkant uit de klei getrokken.jpg.jpg

 

Tevens heeft Serum met vele artiesten al op het podium gestaan en of een muziekale opname gemaakt. Denk aan: Swift, Westfront, Def P, Seda, Mach en Jesse, Janor, Opgezwolle, Jawat enz.

Dan de stap naar nu; Serum die meer wil doen, laten zien en horen wat je met vinyl kan doen. Serum is bezig met een solo project: Serumsounds, een project dat uit meerdere onderdelen bestaat. Denk aan:
Workshops: Op school of in het buurthuis voor jongeren, maar ook voor bedrijven geeft Serum u een workshop waar u later met een glimlach van verwondering en fun de deur uit zal lopen.
Mixen: In de club, buurthuis, school, festival of waar dan ook! Serum mixt de lekkerste platen aan elkaar waaronder: Hiphop, R&B, Dancehall, Reggaeton tot wat u maar wilt!
Turntablism: Na vele battle’s heeft Serum een eigen turntablismshow in elkaar gezet, met lekkere scratches, beatjuggle’s, lichteffecten en een live MC laat Serum zien dat er meer bestaat dan het allerdaagse hiphop optreden.
Artiesten begeleiding: als scratch DJ achter een MC of hiphop-crew staan.
Mixtapes uitbrengen: worden allemaal online gezet om gratis te downloaden hier op www.serumsounds.nl
 Tot die tijd check deze site www.serumsounds.nl regelmatig voor: Nieuwe mixtapes, leesvoer, foto’s, mp3tjes, filmpjes, enzovoorts.

VREDE